• nl
  • fr
  • en
De Koninck
  • nl
  • fr
  • en

Hey, ben je oud genoeg om bier te drinken?

Dit veld is verplicht

© 2023 Stadsbrouwerij De Koninck
Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Deze website gebruikt cookies

De Koninck gebruikt cookies voor een betere klantenervaring en om de werking te garanderen, om gedrag op onze website te kunnen analyseren, om communicaties af te kunnen stemmen op jouw interesses en om interactie op social media mogelijk te maken. Indien jij op akkoord klikt, dan accepteer je dat alle cookies geactiveerd worden.

Cookieinstellingen

Onze website houdt drie niveaus van cookies bij. Je kan zelf je voorkeuren op elk moment aanpassen. Meer informatie over wat cookies zijn en welke cookies we verzamelen kan je lezen in ons cookiebeleid.

Essentiële cookies

Functionele cookies zijn noodzakelijke cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren werkt en dat uw voorkeuren (bijvoorbeeld taal, regio) correct worden opgeslagen.

Analytische cookies

Analytische cookies stellen ons in staat om het gebruik van de website te analyseren en de bezoekerservaring te verbeteren.

Marketing cookies

Marketingcookies hebben als doel om je ervaring te kunnen personaliseren en je relevante inhoud en aanbiedingen te sturen op deze en andere websites.

Facebook Instagram Tickets
Bestel je tickets online
Tickets
  • nl
  • fr
  • en
De Koninck
  • Stadsbrouwerij
    • Interactieve Tour
    • Nieuws
    • Tastings
    • Achterwerk
    • Contact
    • Vacatures
    • Tickets
  • Bieren
    • Tripel D'Anvers
      Tripel D'Anvers
    • Bolleke
      Bolleke
    • Wild Jo
      Wild Jo
    • Speciallekes
      Speciallekes
  • Ambachten
    • Smakelijke ambachten & winkels
    • Bars & Restaurants
  • Evenementen
    • Kalender
    • Privéfeesten
    • Bedrijfsevents
Tickets
  • nl
  • fr
  • en
De Koninck
  • Stadsbrouwerij
    • Interactieve Tour
    • Nieuws
    • Tastings
    • Achterwerk
    • Contact
    • Vacatures
    • Tickets
  • Bieren
    • Tripel D'Anvers
    • Bolleke
    • Wild Jo
    • Speciallekes
  • Ambachten
    • Smakelijke ambachten & winkels
    • Bars & Restaurants
  • Evenementen
    • Kalender
    • Privéfeesten
    • Bedrijfsevents
Facebook Instagram Tickets

©2023 City Brewery De Koninck

WAAROM THE BAKKERY ZOT IS VAN ZUURDESEMBROOD Alle nieuws

WAAROM THE BAKKERY ZOT IS VAN ZUURDESEMBROOD

12.11.2020

WAAROM THE BAKKERY ZOT IS VAN ZUURDESEMBROOD

Het paradepaardje van The Bakery? Zuurdesembrood! Zuurdesembrood is een artisanaal brood zonder toegevoegde gist. Het deeg rijpt als het ware in een warme omgeving waardoor het spontaan gist. Het is een ambachtelijk proces dat veel tijd vraagt. Maar het resultaat mag er zijn: een smaakvol brood met een krokante korst en een zachte binnenkant. En het blijft lekker lang vers.

  • The Bakery

17.11.2020

WAAROM THE BAKKERY ZOT IS VAN ZUURDESEMBROOD

Het paradepaardje van The Bakery? Zuurdesembrood! Zuurdesembrood is een artisanaal brood zonder toegevoegde gist. Het deeg rijpt als het ware in een warme omgeving waardoor het spontaan gist. Het is een ambachtelijk proces dat veel tijd vraagt. Maar het resultaat mag er zijn: een smaakvol brood met een krokante korst en een zachte binnenkant. En het blijft lekker lang vers.

ZUURDESEM

Bakker Kenney Van Hoorick van The Bakery koestert een bijzondere liefde voor zuurdesembrood. “Zuurdesem is het hart van de bakkerij”, geeft hij enthousiast aan. “Ik kan er alle kanten mee uit. Door het deeg korter of langer te laten rijpen, door te spelen met de temperatuur of de verhouding van de ingrediënten kan ik elk brood een unieke smaak geven.”

Zuurdesembrood onderscheidt zich van ander brood door zijn volle smaak, een ietwat vettigere kruim en een knapperige korst. Het is bovendien makkelijk verteerbaar. Kenney legt uit: “Wij gebruiken geen chemische gisten en ook geen broodverbeteraars. Bakkerijen voegen synthetische verbeteraars toe aan hun deeg om de kleur of de smaak van het brood bij te schaven, de houdbaarheid te bevorderen of de baktijd te verkorten. Nochtans zijn meer en meer mensen overgevoelig of allergisch voor die producten. Ook daarom kiezen we voor een volkomen natuurlijke basis. Het is gezond en makkelijker te verteren.”

Bij The Bakery gaan ze terug tot de essentie van het brood. Respect voor het productieproces staat centraal, net als respect voor de grondstoffen. Zo haalt Kenney zijn meel en bloem bij een familiebedrijf in Halle waar ze al vijf generaties lang granen malen. Deze granen komen op hun beurt van Belgische boeren uit het Pajottenland die telen met oog voor natuur en milieu. The Bakery kiest bewust voor kwaliteit van Belgische bodem en een korte keten van akker tot consument.

Als je zuurdesembrood haalt bij The Bakery, koop je dus 100% lokaal. Van grondstof tot afgewerkt product. Je kiest bovendien voor een geheel natuurlijk product gemaakt door gepassioneerde ambachtsmensen. En dat proef je.

TIP: Het donker meergranenbrood met lichte zuurdesem is erg populair bij klanten van The Bakery.

WAAROM THE BAKKERY ZOT IS VAN ZUURDESEMBROOD

Meer nieuws

Take Away Verloren Maandag The Bakery

Take Away Verloren Maandag

31.12.2021

Maandag 10 januari is het zover, verloren maandag. Dat wil zeggen worstenbroden en appelbollen eten, en uiteraard hoort daar ook een biertje bij. Daarom bieden wij pakketten aan om het bij je thuis extra gezellig te maken.

The Bakery haalt de krant The Bakery

The Bakery haalt de krant

11.09.2020

In De Standaard gingen ze vorig weekend op zoek naar hun favoriete bakkerijen. En als 't in de krant staat, dan is het waar. Zeker de moeite om hun recensie even te lezen en nóg harder de moeite om zelf eens te komen proeven!⁣

Alles over The Bakery

Geen nieuws missen?

Ontvang alle inside info uit onze brouwerij als eerste in jouw mailbox

Beleef

Onze interactieve Brouwerijtour

Tickets & Info
Ontdek

Onze ambachten, bars & resto's

Info & Openingsuren
Boek

Een van onze event locaties

Meer informatie
Find on Google Maps
Stadsbrouwerij De Koninck
Mechelsesteenweg 291
2018 Antwerpen

+32 3 866 96 90

  • Contacteer ons
  • Google Maps

Our newsletter

  • Stadsbrouwerij
    • Interactieve Tour
    • Nieuws
    • Tastings
    • Achterwerk
    • Vacatures
  • Bieren
    • Tripel D'Anvers
    • Bolleke
    • Wild Jo
    • Speciallekes
  • Smakelijke ambachten & winkels
    • The Bakery
    • Butcher's Cave
    • Butcher's Store
    • Jitsk
    • Only Cheese
    • Velodome
  • Bars & Restaurants
    • Onze Bar
    • 1833
    • Black Smoke
    • The Butcher's Son
    • De Pelgrim
    • Atelier Paul Morel
    • The Noodle Agency
  • Events
    • Kalender
    • Privéfeesten
    • Bedrijfsevents
  • Contact
Facebook Instagram Tickets

©2023 Stadsbrouwerij De Koninck

Contact
Facebook Instagram Tickets
Privacy Policy Cookie Policy
Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.