Hey, ben je oud genoeg om bier te drinken?
© 2024 Stadsbrouwerij De Koninck
Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.
12.11.2020
WAAROM THE BAKKERY ZOT IS VAN ZUURDESEMBROOD
Het paradepaardje van The Bakery? Zuurdesembrood! Zuurdesembrood is een artisanaal brood zonder toegevoegde gist. Het deeg rijpt als het ware in een warme omgeving waardoor het spontaan gist. Het is een ambachtelijk proces dat veel tijd vraagt. Maar het resultaat mag er zijn: een smaakvol brood met een krokante korst en een zachte binnenkant. En het blijft lekker lang vers.
17.11.2020
WAAROM THE BAKKERY ZOT IS VAN ZUURDESEMBROOD
Het paradepaardje van The Bakery? Zuurdesembrood! Zuurdesembrood is een artisanaal brood zonder toegevoegde gist. Het deeg rijpt als het ware in een warme omgeving waardoor het spontaan gist. Het is een ambachtelijk proces dat veel tijd vraagt. Maar het resultaat mag er zijn: een smaakvol brood met een krokante korst en een zachte binnenkant. En het blijft lekker lang vers.
Bakker Kenney Van Hoorick van The Bakery koestert een bijzondere liefde voor zuurdesembrood. “Zuurdesem is het hart van de bakkerij”, geeft hij enthousiast aan. “Ik kan er alle kanten mee uit. Door het deeg korter of langer te laten rijpen, door te spelen met de temperatuur of de verhouding van de ingrediënten kan ik elk brood een unieke smaak geven.”
Zuurdesembrood onderscheidt zich van ander brood door zijn volle smaak, een ietwat vettigere kruim en een knapperige korst. Het is bovendien makkelijk verteerbaar. Kenney legt uit: “Wij gebruiken geen chemische gisten en ook geen broodverbeteraars. Bakkerijen voegen synthetische verbeteraars toe aan hun deeg om de kleur of de smaak van het brood bij te schaven, de houdbaarheid te bevorderen of de baktijd te verkorten. Nochtans zijn meer en meer mensen overgevoelig of allergisch voor die producten. Ook daarom kiezen we voor een volkomen natuurlijke basis. Het is gezond en makkelijker te verteren.”
Bij The Bakery gaan ze terug tot de essentie van het brood. Respect voor het productieproces staat centraal, net als respect voor de grondstoffen. Zo haalt Kenney zijn meel en bloem bij een familiebedrijf in Halle waar ze al vijf generaties lang granen malen. Deze granen komen op hun beurt van Belgische boeren uit het Pajottenland die telen met oog voor natuur en milieu. The Bakery kiest bewust voor kwaliteit van Belgische bodem en een korte keten van akker tot consument.
Als je zuurdesembrood haalt bij The Bakery, koop je dus 100% lokaal. Van grondstof tot afgewerkt product. Je kiest bovendien voor een geheel natuurlijk product gemaakt door gepassioneerde ambachtsmensen. En dat proef je.
TIP: Het donker meergranenbrood met lichte zuurdesem is erg populair bij klanten van The Bakery.
02.01.2024
Maandag 8 januari is het zover, verloren maandag. Dat wil zeggen worstenbroden en appelbollen eten, en uiteraard hoort daar ook een biertje bij. Daarom bieden wij pakketten aan om het bij je thuis extra gezellig te maken.
11.09.2020
In De Standaard gingen ze vorig weekend op zoek naar hun favoriete bakkerijen. En als 't in de krant staat, dan is het waar. Zeker de moeite om hun recensie even te lezen en nóg harder de moeite om zelf eens te komen proeven!
Geen nieuws missen?
Ontvang alle inside info uit onze brouwerij als eerste in jouw mailbox