• nl
  • fr
  • en
De Koninck
  • nl
  • fr
  • en

Hey, ben je oud genoeg om bier te drinken?

Dit veld is verplicht

© 2025 Stadsbrouwerij De Koninck
Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Facebook Instagram
Bestel je tickets online
Tickets
  • nl
  • fr
  • en
De Koninck
  • Stadsbrouwerij
    • Interactieve Tour
    • Tastings
    • Achterwerk
    • Nieuws
    • Contact
    • Vacatures
    • Tickets
  • Bieren
    • Tripel d'Anvers
      Tripel D'Anvers
    • Bolleke
      Bolleke
    • Wild Jo
      Wild Jo
    • Speciallekes
      Speciallekes
  • Ambachten
    • Smakelijke ambachten & winkels
    • Bars & Restaurants
  • Evenementen
    • Kalender
    • Privéfeesten
    • Bedrijfsevents
Tickets
  • nl
  • fr
  • en
De Koninck
  • Stadsbrouwerij
    • Interactieve Tour
    • Tastings
    • Achterwerk
    • Nieuws
    • Contact
    • Vacatures
    • Tickets
  • Bieren
    • Tripel d'Anvers
    • Bolleke
    • Wild Jo
    • Speciallekes
  • Ambachten
    • Smakelijke ambachten & winkels
    • Bars & Restaurants
  • Evenementen
    • Kalender
    • Privéfeesten
    • Bedrijfsevents
Facebook Instagram

©2025 City Brewery De Koninck

WAAROM THE BAKKERY ZOT IS VAN ZUURDESEMBROOD Alle nieuws

WAAROM THE BAKKERY ZOT IS VAN ZUURDESEMBROOD

12.11.2020

WAAROM THE BAKKERY ZOT IS VAN ZUURDESEMBROOD

Het paradepaardje van The Bakery? Zuurdesembrood! Zuurdesembrood is een artisanaal brood zonder toegevoegde gist. Het deeg rijpt als het ware in een warme omgeving waardoor het spontaan gist. Het is een ambachtelijk proces dat veel tijd vraagt. Maar het resultaat mag er zijn: een smaakvol brood met een krokante korst en een zachte binnenkant. En het blijft lekker lang vers.

  • The Bakery

17.11.2020

WAAROM THE BAKKERY ZOT IS VAN ZUURDESEMBROOD

Het paradepaardje van The Bakery? Zuurdesembrood! Zuurdesembrood is een artisanaal brood zonder toegevoegde gist. Het deeg rijpt als het ware in een warme omgeving waardoor het spontaan gist. Het is een ambachtelijk proces dat veel tijd vraagt. Maar het resultaat mag er zijn: een smaakvol brood met een krokante korst en een zachte binnenkant. En het blijft lekker lang vers.

ZUURDESEM

Bakker Kenney Van Hoorick van The Bakery koestert een bijzondere liefde voor zuurdesembrood. “Zuurdesem is het hart van de bakkerij”, geeft hij enthousiast aan. “Ik kan er alle kanten mee uit. Door het deeg korter of langer te laten rijpen, door te spelen met de temperatuur of de verhouding van de ingrediënten kan ik elk brood een unieke smaak geven.”

Zuurdesembrood onderscheidt zich van ander brood door zijn volle smaak, een ietwat vettigere kruim en een knapperige korst. Het is bovendien makkelijk verteerbaar. Kenney legt uit: “Wij gebruiken geen chemische gisten en ook geen broodverbeteraars. Bakkerijen voegen synthetische verbeteraars toe aan hun deeg om de kleur of de smaak van het brood bij te schaven, de houdbaarheid te bevorderen of de baktijd te verkorten. Nochtans zijn meer en meer mensen overgevoelig of allergisch voor die producten. Ook daarom kiezen we voor een volkomen natuurlijke basis. Het is gezond en makkelijker te verteren.”

Bij The Bakery gaan ze terug tot de essentie van het brood. Respect voor het productieproces staat centraal, net als respect voor de grondstoffen. Zo haalt Kenney zijn meel en bloem bij een familiebedrijf in Halle waar ze al vijf generaties lang granen malen. Deze granen komen op hun beurt van Belgische boeren uit het Pajottenland die telen met oog voor natuur en milieu. The Bakery kiest bewust voor kwaliteit van Belgische bodem en een korte keten van akker tot consument.

Als je zuurdesembrood haalt bij The Bakery, koop je dus 100% lokaal. Van grondstof tot afgewerkt product. Je kiest bovendien voor een geheel natuurlijk product gemaakt door gepassioneerde ambachtsmensen. En dat proef je.

TIP: Het donker meergranenbrood met lichte zuurdesem is erg populair bij klanten van The Bakery.

WAAROM THE BAKKERY ZOT IS VAN ZUURDESEMBROOD

Meer nieuws

Take Away Verloren Maandag 2024 The Bakery

Take Away Verloren Maandag 2024

02.01.2024

Maandag 8 januari is het zover, verloren maandag. Dat wil zeggen worstenbroden en appelbollen eten, en uiteraard hoort daar ook een biertje bij. Daarom bieden wij pakketten aan om het bij je thuis extra gezellig te maken.

The Bakery haalt de krant The Bakery

The Bakery haalt de krant

11.09.2020

In De Standaard gingen ze vorig weekend op zoek naar hun favoriete bakkerijen. En als 't in de krant staat, dan is het waar. Zeker de moeite om hun recensie even te lezen en nóg harder de moeite om zelf eens te komen proeven!⁣

Alles over The Bakery

Geen nieuws missen?

Ontvang alle inside info uit onze brouwerij als eerste in jouw mailbox

Openingsuren

Tour Bar Shop
Open van 11:00 tot
maandag ma Gesloten Gesloten Gesloten
dinsdag di 11:00 - 17:30 11:00 - 19:00 11:00 - 19:00
woensdag wo 11:00 - 17:30 11:00 - 19:00 11:00 - 19:00
donderdag do 11:00 - 17:30 11:00 - 19:00 11:00 - 19:00
vrijdag vr 11:00 - 17:30 11:00 - 20:00 11:00 - 19:00
zaterdag za 11:00 - 17:30 11:00 - 18:00 11:00 - 19:00
zondag zo 11:00 - 17:30 11:00 - 19:00 11:00 - 19:00

Meer info & boeken

Bars & Restaurants

Alle ambachten
Find on Google Maps
Stadsbrouwerij De Koninck
Mechelsesteenweg 291
2018 Antwerpen

+32 3 866 96 90

  • Contacteer ons
  • Google Maps

Our newsletter

  • Stadsbrouwerij
    • Interactieve Tour
    • Tastings
    • Achterwerk
    • Nieuws
    • Vacatures
  • Bieren
    • Tripel D'Anvers
    • Bolleke
    • Wild Jo
    • Speciallekes
  • Smakelijke ambachten & winkels
    • De Koninck
    • Brouwerij shop
    • The Bakery
    • Butcher's Store
    • Jitsk
    • Only Cheese
    • Velodome
  • Contact
  • Bars & Restaurants
    • Onze Bar
    • 1833
    • Black Smoke
    • The Butcher's Son
    • De Pelgrim
    • Atelier Paul Morel
    • Repasse
  • Events
    • Kalender
    • Privéfeesten
    • Bedrijfsevents
Facebook Instagram

©2025 Stadsbrouwerij De Koninck

Contact
Facebook Instagram
Beheer cookies Privacy Policy Cookie Policy GEBRUIKSVOORWAARDEN
Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.