Meer info. Akkoord

De Koninck

Meet Paul Morel & Farah Soeleimansjah

MEESTER-MIXOLOGIST PAUL MOREL OPENT NIEUW ATELIER IN ANTWERPEN

Je kent Paul Morel misschien niet persoonlijk, maar de kans is groot dat je al wel eens een cocktail van hem hebt geproefd. Paul Morel is de edele kunst van het cocktailmixen meester. Met zijn ‘Atelier Paul Morel’ tovert hij specialty drinks op maat voor toprestaurants en bedrijven. Hij ontwikkelde zijn talent bij Pure C en The Jane onder leiding van Sergio Herman en deed ervaring op in onder andere Chicago, Barcelona en Japan. Ook de cocktails die je proeft in Tomorrowland restaurant Mesa zijn van zijn hand.

Begin april opent de drankenspecialist en consultant zijn eigen atelier, op de site van Stadsbrouwerij De Koninck in Antwerpen. Samen met zijn partner Farah Soeleimansjah zetten ze hier elke maand hun deuren open voor conceptuele avonden rond cocktails, sake, thee en aangepaste food formules. Maar evengoed op afspraak en wie wil kan de ruimte ook afhuren voor een privé ervaring.

 

Paul Morel & Farah Soeleimansjah


De twee nemen hun intrek in het oude laboratorium van Stadsbrouwerij De Koninck. De plek waar in de jaren 50 de brouwer experimenteerde met wort en hoptechnieken. Alsof het zo moest zijn, nemen opnieuw twee ‘laboranten’ de stofjas van de haak. De liefde voor het creëren van vloeibare creaties, delen Paul en Farah alvast met de De Koninck brouwers. Al ligt hun focus nét iets anders.

Terwijl de brouwers volop experimenteren met verrassende bieren, tovert drankspecialist Paul cocktails, sake en ongewone combinaties uit zijn mouw. Marketing consultant en thee-enthousiast Farah schenkt op haar beurt premium thee van kleine, lokale Japanse en Taiwanese boeren – duurzame thee die ze met haar bedrijf The Noodle Agency, rechtstreeks bij de door haar bezochte boeren haalt. Deze bijzondere thee kan je zowel proeven als kopen tijdens één van de georganiseerde evenementen in het atelier. Bij onder andere in Mesa en de Antwerpse conceptstore St. Vincents staat de thee op de kaart.
 

Unieke events & barnights

Vanaf april zetten de twee hun deuren open na afspraak of wanneer er een evenement plaatsvindt. Wie online een ticket kan bemachtigen, kan in het atelier terecht voor unieke evenementen en barnights. Elke maand komt er een (inter)nationale gast-chef langs en wordt er een ander thema aangedaan. Cocktails, sake en thee worden er dan gepaired met de specialiteit van de chef en gasten kunnen aanschuiven voor een portie live-cooking en bartending. Daarnaast is de locatie ook beschikbaar voor bedrijven of kan het atelier worden afgehuurd voor privé-evenementen.


Hoe reserveren?

Je plaats reserveren en de agenda raadplegen doe je via de website https://www.exploretock.com/atelierpaulmorel. Een reservatie -en ticketsysteem dat Paul voor het eerste ontdekte in de VS en nog niet eerder gebruikt werd in België. Je koopt op voorhand een ticket voor het evenement inclusief je menu voor die betreffende datum en ervaring. Voor de dranken kan je diverse aangepaste supplementen kiezen die aansluiten bij het menu en de specialiteit van deze avond.

Praktisch:

Atelier Paul Morel – The Noodle Agency
Mechelsesteenweg 291
De koninck brewery , 2nd floor
Antwerp, 2018
 

Atelier Paul Morel

Web: www.morel.co
Facebook: https://www.facebook.com/atelierpaulmorel
Instagram: https://www.instagram.com/atelierpaulmorel
 

The Noodle Agency

Web: https://www.thenoodleagency.com
Facebook: https://www.facebook.com/thenoodleagency/
Instagram: https://www.instagram.com/thenoodleagency

 

 

Nike Fingertrap Air Max
Paul Morel & Farah Soeleimansjah
Paul Morel
Paul Morel
Atelier Paul Morel