Meer info. Akkoord

De Koninck

Eerste crowlerinstallatie bij Stadsbrouwerij De Koninck

Growler met een G

In ons land - en in de brouwerij - hadden we tot nu toe enkel growlers of glazen meeneemflessen die je kan vullen met je favoriete speciaalbier.  Deze decoratieve glazen fles breng je mee naar onze bar, de barman maakt ze zorgvuldig schoon en vult ze dan met een uniek bier. Vaak is dat een testbrouwsel,  een experiment van onze brouwers, dat enkel op vat te verkrijgen is in een beperkt aantal cafés. Nu krijgt de growler ook een glasvrij broertje: de crowler. Ja we weten het, de uitvinders van deze meeneemformaten hebben niet goed nagedacht over de naamgeving. Verwarrend!

Crowler met een C

Bier houdt niet van UV-stralen en al zeker niet van zuurstof. Een blik biedt bescherming tegen beiden. Het aluminium houdt het bier langer vers, het vormt een stevige barrière tegen licht, zuurstof en externe geuren en smaken. In een crowler blijft het bier enkele dagen vers. Eens geopend moet je het bier natuurlijk zo snel mogelijk opdrinken.

Probeer het uit!

Probeer het gewoon zelf uit. Vanaf nu kan je een crowler laten vullen in onze bar met je favoriete speciaalbier. Een leuk geschenk voor bierliefhebbers tijdens de feestdagen.