Meer info. Akkoord

Maak kennis met onze smaakmakers

Bij Stadsbrouwerij De Koninck worden we gedreven door een pure passie voor het brouwen. En met een totale oppervlakte van 18.000m² kunnen we plaats bieden aan stielmannen die al even gepassioneerd met hun vak bezig zijn. De ene maakt chocolade, de andere kaas. De ene vind je tussen de fietsen, de andere tussen de kookpotten. Maar wat ze allemaal delen, is de goesting om er een unieke beleving van te maken. En om die beleving vervolgens te delen met zoveel mogelijk mensen. Benieuwd welk vlees we in de kuip hebben? Maak hier kennis met onze smaakmakers.

Only Cheese

Vader en zoon Van Tricht leveren sinds jaar en dag aan bijna alle klasserestaurants in binnen- en buitenland en werden in 2010 door de Wall Street Journal uitgeroepen tot de beste kaasaffineur van Europa.

Terwijl ze in de Stadsbrouwerij de kazen bewaren om ze te laten rijpen, verkopen en degusteren ze die kazen in hun Cheese & Wine Bar in Berchem. Nú kunnen ze hun kazen ook aanbieden in de Stadsbrouwerij. Daar openen ze de winkel en bar ‘Only Cheese’.

En geen beter huwelijk dan kaas en bier. Uit de tapinstallatie in Only Cheese vloeit regelmatig een ander De Koninck biertje. Best of both worlds dus.

Openingsuren:
- Dinsdag tot zaterdag: van 10u tot 18u30
- Zondag : van 9u tot 13u

+32 (0)3 440 72 12

In hart en nieren

Het verhaal van Luc De Laet is er eentje van goesting, hard werken en ferme portie gezonde ambitie. In 1992 nam de goedlachse rock-'n-roll-slager de zaak over van de familie Hendrickx in Hove. In de brouwerij openen ze nu een tweede atelier. “We willen de ambacht van de slager terug naar de essentie brengen. We draaien de klok 70 jaar terug, maar werken met de technologie van vandaag.”
De winkel in Antwerpen wordt geen exacte kopie van de slagerij in Hove. “In ons atelier op de brouwerij willen we de vergeten charcuterie terug op de kaart willen zetten. En je zal hier in de charcuterietoog ook vleesbereidingen met bier van De Koninck zien liggen”, zegt Luc.

Openingsuren:
- Dinsdag tot zaterdag: van 10u tot 18u30
- Zondag : van 9u tot 13u

+32 (0)3 455 39 44

Pure smaak

“They are like a circus in your mouth”, zei de Consul van Qatar na het proeven van Jitsk Heynincks pralines. De 24-jarige chocolatier reisde de wereld rond met zijn chocoladecreaties, maar binnenkort landt hij in Antwerpen. Net naast de brouwzaal zal hij een chocoladeatelier en een winkel openen. Jitsk is jong, maar enorm gepassioneerd. Jitsk: “Met mijn chocolade wil ik voor kwaliteit en eenvoud staan. Geen onnodige praal, maar wel liefde voor het product. Ik wil 100 % smaak en vooral eerlijke producten.”

Openingsuren:
- Dinsdag tot zaterdag: van 10u tot 18u30
- Zondag : van 9u tot 13u

+32 486 23 50 02

Smaakvol duo

Chef-kok Bert-Jan en Luc Dickens zijn al járen vrienden. Tien jaar geleden leerden ze elkaar kennen bij sterrenrestaurant De Schone van Boskoop. Luc was er maître-sommelier en Bert-Jan souschef. Nu openen ze sámen een restaurant: The Bucher’s Son. “Een nieuw avontuur waar we alle twee ongelooflijk veel zin in hebben”, klinkt het bij Bert-Jan.

Bert-Jan startte als jonge snaak bij De Laet & Van Haver, ook één van de crafts op de brouwerij. Hij kreeg er de smaak, letterlijk en figuurlijk, te pakken. Vandaar de naam van het restaurant.

The Butcher’s Son brengt de Franse keuken. “Ik heb een voorliefde voor vleesbereidingen. Hoe zou dat toch komen”, lacht Bert-Jan. “Maar het is hier zeker en vast geen steakhouse. Op de kaart staan ook gerechten met vis en schaaldieren.”;

Openingsuren:

- Maandag tot vrijdag: van 12u tot 14u en van 18u tot 21u30

+32 (0)3 230 16 38

Inspirerend labo

De boeken en workshops van culinair fotograaf en uitgever Tony Le Duc doen je watertanden. Al 30 jaar lang is Tony actief als food-fotograaf. Nu leert hij ook jou de kneepjes van het vak tijdens verschillende workshops en kooksessies in het voormalige labo van de brouwerij.

Tony Le Duc kent de omgeving van de brouwerij als zijn broekzak en werd getriggerd door de karaktervolle gebouwen. "Met de opening van mijn bedrijf ‘Minestrone Cookbooks’ in het voormalige labo van de brouwerij, is voor mij de cirkel helemaal rond", aldus Tony.

De workshops die je kan volgen, zijn gebaseerd op de boektitels die Minestrone uitgeeft. Er zijn kooksessies rond het boek ‘De Basis’, het ambachtenboek ‘Garage Culinair’, over ‘Shakes’ van Ellemieke Vermolen en rond het nieuwe boek ‘Simple Food’ van Sergio Herman. Die sessies worden aangevuld met de bierbelevingstour en proeverijen.

 

+32 (0)3 33 66 889

Velodome

Zet je graag eens een trapje in de wereld? Hou dan zeker even halt bij onze Stadsbrouwerij. Daar vind je Velodome, dé fietswinkel van ’t Stad. Hier kan je terecht voor een topselectie aan fietsmodellen, wielerkledij en accessoires. Wie honger of dorst heeft gekregen van zoveel wielerplezier, steekt meteen door naar eetcafé De Pelgrim. Het hechte nabuurschap tussen Velodome en De Pelgrim resulteerde overigens in Wielerclub De Pelgrim, de gezelligste wielerclub van Antwerpen.

Openingsuren:
- Dinsdag tot vrijdag: van 10u tot 18u30
- Zaterdag : van 10u tot 18u30

+32 0(3) 283 44 49

Brasserie De Pelgrim

Vlak naast de Stadsbrouwerij vind je De Pelgrim, het legendarische café dat steevast met De Koninck wordt geassocieerd. Pelgrims die in Antwerpen aankwamen, waren hier altijd welkom. Die gastvrijheid is bewaard gebleven in het vernieuwde eetcafé De Pelgrim. Jong of oud, buurtbewoner of toerist: hier kan iedereen terecht voor een vers getapt bolleke of heerlijke Vlaamse kost, in een originele en gezellige setting

Openingsuren:
- Dinsdag: 11u00 tot 23u00
- Woensdag: 11u00 tot 23u00
- Donderdag: 11u00 tot 01u00
- Vrijdag: 11u00 tot 01u00
- Zaterdag: 11u00 tot 01u00
- Zondag: 11u00 tot 23u00

+32 (0)3 218 65 83

Bierbrood op de plank

Het vak leerde hij bij Domestic, de bakkerij van sterrenrestaurant Dôme, en Yves Guns, grote namen in de bakkerswereld. Op de site van Brouwerij De Koninck opent Kenney Van Hoorick nu ‘The Bakery’. In de bakkerstoog: bierbrood, roggedesembrood en steengemalen brood.

“In brood kan ik al mijn creativiteit kwijt, zelfs meer dan in patisserie.” Kenney bakt dan ook niet zómaar brood. Hij blijft trouw aan de rijke Franse broodbak-tradities en werkt vooral met zuurdesem, en natuurlijk gist.

Kenney zal trouwens elke week een nieuwe broodsoort op de plank brengen. “Als klanten hier wekelijks een brood komen kopen, wil ik dat ze elke week een ander brood mee naar huis kunnen nemen.” In de winkel staat trouwens een kleine oven die ook écht gebruikt zal worden. En zo zal je, als je binnenkomt, meteen het brood kunnen ruiken en beleven.

Openingsuren:
- Dinsdag tot vrijdag : 7u30 tot 18u30
- Zaterdag : 7u30 tot 17u
- Zondag : 7u30 tot 14u

+32 (0)3 230 12 01

Een plek waar de kolen van de BBQ altijd gloeien

Stadsbrouwerij De Koninck krijgt er een nieuwe smaakmaker bij – ééntje met een pittige, rokerige smaak.  Na een kaaswinkel, bakkerij, chocolatier, uitgeverij, slagerij en restaurant, opent op 4 november Black Smoke de deuren. Kasper Stuart, de man achter Smokey Jo’s Garage, én Wereldkampioen BBQ Jord Althuizen verbouwen de centrale toren van de brouwerij tot bar, barbecuerestaurant en rooftopbar.

Opening: 4 november

Openingsuren Restaurant:
- Woensdag tot zaterdag: 12u tot 14.30u – 18u tot 22u
- Zondag: 12u tot 15u – 18u tot 22u
 
Openingsuren Bar:
- Woensdag, donderdag en zondag: 18u tot 01u
- Vrijdag en zaterdag: 18u tot 02u
- Maandag en dinsdag gesloten

+32 (0)3 244 01 40