Hey, ben je oud genoeg om bier te drinken?
© 2024 Stadsbrouwerij De Koninck
Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.
21.10.2020
TAKE-AWAY INITIATIEVEN BIJ STADSBROUWERIJ DE KONINCK
Horecazaken sluiten dan wel opnieuw tijdelijk de deuren, je hoeft helemaal niet op je honger te blijven zitten. De site van Stadsbrouwerij De Koninck is dé Antwerpse hotspot voor wie op zoek is naar ambachtelijke kwaliteitsproducten. Je kan er terecht voor dagdagelijkse boodschappen – van kaas over brood, chocolade of vleeswaren – mààr ook voor heerlijke take-awaygerechten. En dààr hoort uiteraard ook een bijpassend speciaalbier bij. Wat dacht je van een crowler gevuld met Winterkoninck, het Bolleke of Tripel d’Anvers? Hieronder alvast een boodschappenlijstje.
21.10.2020
TAKE-AWAY INITIATIEVEN BIJ STADSBROUWERIJ DE KONINCK
Horecazaken sluiten dan wel opnieuw tijdelijk de deuren, je hoeft helemaal niet op je honger te blijven zitten. De site van Stadsbrouwerij De Koninck is dé Antwerpse hotspot voor wie op zoek is naar ambachtelijke kwaliteitsproducten. Je kan er terecht voor dagdagelijkse boodschappen – van kaas over brood, chocolade of vleeswaren – mààr ook voor heerlijke take-awaygerechten. En dààr hoort uiteraard ook een bijpassend speciaalbier bij. Wat dacht je van een crowler gevuld met Winterkoninck, het Bolleke of Tripel d’Anvers? Hieronder alvast een boodschappenlijstje.
Onze bar blijft de komende weken even gesloten, al ben je wél nog heel erg welkom voor een interactief brouwerijbezoek. Zin in een biertje? Dan kan je in de shop een crowler laten vullen. In dat 1 liter blik: één van de De Koninck bieren, vers van de tap. Óf Winterkoninck! Het bier werd voor het laatst gebrouwen in de winter van 2014, maar vorige winter besliste de brouwers om het winterbier opnieuw te brouwen, op kleinere schaal. Dat viel zó in de smaak, dat Sven opnieuw aan de slag ging voor de winter van 2020-2021. Het bier is enkel tijdens de wintermaanden beschikbaar op de brouwerij en zolang de voorraad strekt. Binnenkort kan je ook één keer per week op de brouwerij voor een afhaalmoment waarbij de crowlers gevuld worden met Duvel Moortgatbieren. Hou zéker de sociale media van de Stadsbrouwerij in de gaten. Schol! De tour en de shop zijn elke dag open van 11u tot 19u (behalve op maandag).
De Smaakmakers op de brouwerij kregen een nieuwe buur. Joachim Verbrugghe en zijn echtgenote Stella Smeulders nemen hun intrek in de kelders van Stadsbrouwerij De Koninck. 1833 is een plek waar je binnenkort geniet van exclusieve bieren en tastings én waar al je zintuigen worden geprikkeld. Meer info via www.1833.be. In aanloop van de opening van 1833 vind je zowel in De Koninck shop als bij de verschillende smaakmakers een ‘1833-geschenkbox’ ter waarde van 118 euro, waarmee twee personen kunnen genieten van een bijzondere avond vol unieke bieren en foodpairings.
Het restaurant, de bar én de rooftop van Black Smoke zijn net als alle andere horecazaken even gesloten. Mààr de chefs zitten op hete kolen: je kan er vanaf 30 oktober élke vrijdag en zaterdag tussen 16u en 19u terecht voor vurige take-awaygerechten. Het BBQ-restaurant wordt trouwens ook het afhaalpunt voor take-awaygerechten van het Mexicaanse The Dirty Rabbit en Brasserie Appelmans.
Het menu vind je binnenkort hier: https://blacksmoke.be/webshop/
Bij The Butcher’s Son, het sterrenrestaurant op de site van Stadsbrouwerij De Koninck, kan je op vrijdagen en zaterdagen opnieuw vol-au-vent met kalfszwezeriken afhalen. Een portie voor twee personen, incl. een flesje Tripel d’Anvers heb je voor 30 euro. Wil je daar ook graag sla, vinaigrette, frieten en mayonaise bij? Dan is het 40 euro. Bestellen doe je online via www.thebutchersson.be. Take-away op vrijdag (12u – 18u) en zaterdag (11u - 13u)
De Pelgrim serveert een afhaalmenu dat je thuis eenvoudig zelf kan opwarmen of bereiden. Van stoofvlees over een kippenburger of tartaar. De verschillende take-awaymenu’s vind je vanaf 26 oktober online via brasseriedepelgrim.be. Afhalen kan op vrijdag en zaterdag van 16u tot 19.30u.
De slagerij op de site van Stadsbrouwerij De Koninck blijft gewoon open. Wie niet in de rij wil aanschuiven bij The Butcher’s Store, kan per mail een bestelling doorgeven zodat je ter plekke niet lang hoeft te wachten. Of nog beter: je kan ook kiezen voor een gekoelde levering aan huis. Aanraders zijn absoluut: buikspek, ingewreven met een eigenzinnige mengeling van specerijen en kruiden en traag gegaard voor een uitzonderlijk malse en sappig structuur én Spicy Beef pastrami. Een mager stukje rundsvlees dat wordt gepekeld, gerookt en gestoomd. Zo krijgt het vlees zijn typische rode kleur en zijn licht gerookte smaak. De pastrami wordt afgewerkt met een kruiden- en specerijenmantel, wat zorgt voor een licht pittige smaak. Of ga voor Bontà 100% Duroc by De Laet & Van Haver. Een ham van superieure kwaliteit, gedroogd in Noord-Italië volgens strik gereglementeerde procedures die minstens 14 maanden in beslag nemen. Het resultaat: een gedroogde ham met een zoete, bijzonder aangename en aromatische smaak.
‘Only Cheese’, de winkel van kaasaffineurs Van Tricht, blijft open. En ook de winkel van topchocolatier Jitsk blijft gewoon open. Onze tip: de orangettes! Daarmee scoort de bekende chocolademeester tot in Japan. Bakker Kenney van The Bakery, de ambachtelijke bakker op de site, zorgt voor warme broodjes. De drie ambachtslui werken ook samen aan een heerlijk take-away menu. Soon more info!
Geen nieuws missen?
Ontvang alle inside info uit onze brouwerij als eerste in jouw mailbox