Hey, ben je oud genoeg om bier te drinken?
© 2024 Stadsbrouwerij De Koninck
Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.
20.11.2024
Recept: Hertenragout gemarineerd met Winterkoninck
Het wildseizoen is volop aan de gang. Dus wij gingen eens langs bij The Butcher’s Son en vroegen om een recept met Winterkoninck.
20.11.2024
Recept: Hertenragout gemarineerd met Winterkoninck
Het wildseizoen is volop aan de gang. Dus wij gingen eens langs bij The Butcher’s Son en vroegen om een recept met Winterkoninck.
Droog het hertenvlees af met keukenpapier. Leg het in een schaal. Kruid het met zwarte peper en zout. Voeg een beetje tijm toe samen met 6 blaadjes laurier, 3 tenen look en de jeneverbessen. Voeg het bier toe en laat dit geheel 4 nachten afgedekt marineren in de koelkast. Roer het vlees elke dag even om.
Leg het vlees in een zeef en laat het uitlekken. Verwijder de tijm en laurier. Bak het vlees aan in goede boter, kruid nogmaals met peper en zout. Bak niet te veel vlees in één keer zodat het mooi verkleurt. Haal het vlees uit de pan en doe dit in een stoofpot.
Blus de pan met het overgebleven bier en voeg dit bij de stoverij. Snij de uien en bak deze aan in goede boter. Deze mogen heel bruin gebakken worden, dit zorgt voor een zoete, karamelsmaak die goed past bij het bier. Dit moet je ook toevoegen aan de stoverij.
Voeg de veenbessenconfituur, boterham besmeerd met mosterd en de fond toe. Maak van de overgebleven laurier en tijm een tuiltje en leg dit bovenaan in de pot. Als het vlees niet onderstaat met het vocht kan je altijd een beetje water toevoegen.
Laat zachtjes sudderen tot het vlees gaar is en net niet uit elkaar valt. Dit kan tussen de 1,5 en 3 uren duren, neem je tijd en geniet ondertussen van de afwas en een glas Winterkoninck!
Tips:
Het vlees kan ook vervangen worden door everzwijn of klassiek rundsstoofvlees.
Dit is lekker met knolselderpuree, kroketjes, pomme dauphine, frietjes, boschampignons, spruitjes, zilverui, pastinaak, gebakken witloof, schorseneren, appel met veenbessen, ... inspiratie genoeg om af te werken.
Serveer hierbij een crowler Winterkoninck die je kan afhalen in de brouwerij!
20.01.2021
Na een geslaagde eerste editie, nodigen we jullie woensdag allemaal uit in onze digitale kroeg voor een tweede "Toogklap"! Deze keer nodigt De Koninck brouwmeester Sven niemand minder dan Luc Dickens uit.
16.12.2020
De succesvolle takeaway formule van The Butcher's Son wordt uitgebreid met hapjes, voorgerechten en wijnen. Zo tover je niet alleen hun prachtige vidée met kalfszwezeriken op tafel, maar stel je in een een handomdraai een hele feestmenu samen.
Geen nieuws missen?
Ontvang alle inside info uit onze brouwerij als eerste in jouw mailbox