Meer info. Akkoord

De Koninck

Bollekesroute

Vraag aan iemand wat Antwerpen kenmerkt en je krijgt in één adem ‘de Schelde, het MAS, het centraal station en een bolleke’ te horen. Wat als je ze nu eens allemaal combineert? Tijdens een fietsuitje bijvoorbeeld. Provincie Antwerpen, Toerisme Vlaanderen en Brouwerij De Koninck stippelden samen de Bollekesroute uit. Die route bestond al even, maar het traject werd wat aangepast en ingekort. Onderweg geniet je – hoe kan het ook anders - van een fris Bolleke De Koninck. Schol! Maar eerst een beetje fietsen hé.

Bij Stadsbrouwerij De Koninck zitten ze niet stil. Sinds kort word je op de site ondergedompeld in de wereld van de Bollekes tijdens de interactieve brouwerijtour, vorige maand openden de verschillende smaakmakers hun deuren en de brouwers experimenteren volop met verrassende bieren.

En alsof dat nog niet genoeg is, besloten ze bij Brouwerij De Koninck om ook de Bollekesroute een nieuw elan te geven. Omdat Antwerpen één van de meest fietsvriendelijke steden is én er zoveel is dat je gezien moét hebben, is er de ‘Bollekesroute’. Een combinatie van Antwerpse hoogtepunten als het Red Star Line Museum, de haven en de ZOO én lekkere stopplaatsen waar je frisse Bollekes kunt drinken. Best of both worlds dus!

Je tocht begint aan fietswinkel Velodome, net tegenover stadsbrouwerij De Koninck in Berchem. Alle details en een plannetje kan je downloaden via deze link.