Meer info. Akkoord

De Koninck

Wild Jo’s Market, een markt voor hippe vogels

Op 20, 21 en 22 oktober vindt voor de derde keer Wild Jo's Market plaats. Een markt voor zowel foodies, fashionista’s, hipsters, bierliefhebbers, muziekfans als nieuwsgierigen. Een heel weekend lang ontdek je er een heleboel start-ups én gevestigde waarden en geniet je van livemuziek en frisse Wild Jo's.

Wild Jo’s Market is het initiatief van drie Antwerpse vrienden: Maxim Slootmaeckers, Mathias Theerens en Vincent Sluyts geven ondernemers de kans om hun passie te tonen aan het grote publiek. De eerste editie vond plaats in 2016 en sindsdien wordt de hippe markt twee keer per jaar opgetrokken op de voormalige opslagplaats van Stadsbrouwerij De Koninck. Tijdens elke editie overspoelt de site van de brouwerij met nieuw talent en ontdek je een heleboel start-ups, terwijl lokale artiesten en muzikanten voor live muziek zorgen en je in verleiding wordt gebracht door de heerlijke geur uit de verschillende foodtrucks.

Jonge, Antwerpse ondernemers
En ook de meeste standhouders komen uit Antwerpen. Een vijftigtal ondernemers als Floom, een jong bedrijf dat ontbijt en snacks maakt die 100% organisch, natuurlijk, gezond én handmade zijn en Juuty, handgemaakte, duurzame handtassen en rugzakken die de wereld er – letterlijk en figuurlijk – beter doen uitzien, door gebruik te maken van de ecovriendelijk stof ‘jute’, hebben hun plekje op de markt al gereserveerd.  Op de website en sociale mediakanalen van Wild Jo’s Market wordt elke dag een standhouder bekend gemaakt. Onderaan kan je een lijst met de verschillende standhouders raadplegen.

Mede-organisator Vincent Sluyts: "Wild Jo's Market is een statement en een knipoog: we bieden jong talent van eigen bodem alle kansen. En met succes: veel van de start-ups die hier al stonden, zijn intussen gevestigde waarden geworden in de ondernemerswereld. Geen wonder trouwens dat we voor Stadsbrouwerij De Koninck kiezen als locatie: er is een link met Joseph Van den Bogaert. Een straffe meneer met zin voor avontuur. Na de eerste Wereldoorlog maakte hij de herstart van de brouwerij mogelijk. Een echte durver dus. Nét als alle jonge ondernemers. Bovendien laat De Koninck ons toe om out-of-the-box te denken en te werken. Dat is immers de spirit die ze zelf ook hanteren. Geen uitdaging gaan ze uit de weg. Wild Jo is hiervan een mooi voorbeeld, een bier gebrouwen met ontembare wilde gisten en meteen een mooi eerbetoon aan  Joseph Van den Bogaert, ook wel ‘Meneer Jo’ genoemd.”

Afterworken op vrijdag
Nieuw tijdens deze editie is de afterworkparty op vrijdag 20 oktober, waar de flesjes Wild Jo worden ontkroond. Naast de verschillende bieren van Stadsbrouwerij De Koninck, zorgen GinTin en Bar Zar voor cocktails en aperitiefdrankjes.

Wild Jo’s Inspiring Selection: jonge ondernemers delen hun verhaal
Nog nieuw tijdens deze editie? De Wild Jo’s Inspiring Selection. Een ‘Out Of The Box Session’ waarbij opkomend talent een podium krijgt – letterlijk. Onder andere jonge ondernemers als Elien Migalski (fashion influencer), Joachim Badejoh (model ), Anne-Catherine Gerets (interieurstyliste), Vincent Lagrange (fotograaf) en Ludoviq (zanger) delen er hun verhaal.

Foodtrucks & muziek
Honger gekregen van al dat rondkuieren en shoppen? Het hele weekend lang worden je smaakpupillen verwend door verschillende foodtrucks. Je kan er gerechten proeven van onder andere The Butcher's Snack, de foodtruck van topslager De Laet & Van Haver en de Tahine Brothers, twee broers met een voorliefde voor het Midden-Oosten.

Online community
En goed nieuws voor wie aan twee edities per jaar niet genoeg heeft. Binnenkort wordt de website van Wild Jo’s Market omgebouwd tot een soort webshop. Zo ontdek je het hele jaar door gloednieuwe, jonge brands. Alle info op http://wildjosmarket.be/

Praktisch
Adres: Boomgaardstraat 17, 2018 Antwerpen
De toegang bedraagt 4 euro. Ben je onder de zestien? Dan mag je gratis binnen.

Vrijdag 18u00-23u00
Zaterdag 12u00-00u00
Zondag 11u00-23u00

Standhouders

nike free run 5.0 mens