Meer info. Akkoord

De Koninck

Veelgestelde Vragen

Is het verplicht om het bezoek (online) te reserveren?

Niets moet, alles mag. Als je geen zin hebt om op voorhand online te reserveren of je komt liever à l'improviste naar de brouwerij, dan is dat geen enkel probleem. Je kan altijd een ticket ter plaatse kopen. Daarna kan je meteen je bezoek starten. Tip: zaterdagnamiddag is het meestal lekker druk. Heb je het liever wat kalmer aan, raadpleeg dan hier onze openingsuren. Vanaf 15 personen raden we wél aan om het bezoek hier online te reserveren. Met de betaalbevestiging kan je aan het onthaal je tickets ophalen. Cadeaubon of voucher? Die mag je op de dag van je bezoek gewoon afgeven aan het onthaal zónder een voorafgaande reservatie.

 Heb je meer vragen over het bezoek? Klik dan hier voor meer info of stuur een mailtje naar info@dekoninck.be.

Hoe lang duurt een brouwerijtour?

Zo lang je zelf wilt, maar gemiddeld anderhalf uur. Je brengt ongeveer één uur door in de expositieruimtes en de rest van de tijd in onze bar. Om je dorst te lessen van al dat avontuur, maar ook om vakkundig van al onze bieren te proeven.

Wat houdt een brouwerijtour bij De Koninck juist in?

Onze interactieve brouwerijtour zal je volledig onderdompelen in de wereld van onze Stadsbrouwerij. Het wordt leerzaam, boeiend, maar vooral ook heel plezant. In verschillende themaruimtes kom je alles te weten over Antwerpen als bierstad, de Belgische bieren en het complete brouwproces. Tal van interactieve middelen en audiovisuele effecten zorgen voor een 360° totaalbeleving. Schrik niet als je je plots middenin de actie bevindt: op de vier meter hoge brug in de brouwhal voel je de unieke dynamiek van onze brouwerij. Dorst gekregen van het hele avontuur? Je droge keel zal snel vergeten zijn, wanneer je aan ’t eind van de tour een perfect getapt bolleke aan je lippen zet.

Kunnen we naast de tour en de inbegrepen degustatie ook nog andere bieren proeven?

Ja, natuurlijk! In onze bar kan je heel onze bierenfamilie proeven. Triple d’Anvers, Wild Jo, Lost in Spice, Bolleke,… Maar ook onze uitgebreide familie van Duvel Moortgat-bieren is hier verkrijgbaar. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Hongertje? Voor een klein prijsje kan je de delicatessen van onze stielmannen op de brouwerij uitproberen. Kazen van Kaasaffineurs Van Tricht, vleeswaren van The Butcher’s Son, chocolade van Jitsk,…

Ik wil graag in groep een brouwerijtour volgen. Wanneer en hoe moet ik hiervoor reserveren?

Kom je met meer dan 15 personen naar de brouwerij? Dan is het best om op voorhand te reserveren via deze link. Kom je met minder? Dan hoef je niet te reserveren en kan je aan de kassa toegangstickets kopen. Prijzen en tarieven vind je hier.  Tip: Je ontvangt een leuke attentie in onze shop als je online boekt.

Wat zijn de openingsuren?

Van dinsdag tot en met zondag zijn we open van 10u tot 18u (laatste toegangsticket om 16u30). Tot 18u kan je genieten van een degustatie in de bar en tot 18u30 kan je shoppen in onze De Koninck-shop. Op zaterdag zetten we onze deuren extra lang voor je open tot 20u (laatste toegangsticket om 18u30). Maandag is de brouwerij gesloten.

Kan ik een tafel reserveren in de bar?

Het is helaas niet mogelijk om een tafel te reserveren in onze bars. Maar niet getreurd, onze brouwketels in de Duvel Bar zijn wel te reserveren tot een gezelschap van 10 personen. Deze ruimte kan je in verschillende formules (recepten) huren, gaande van enkel de beschikbare ruimte tot een volledige assortimentenschaal van onze ambachten. Bediening en gegarandeerde zitplek zijn inbegrepen in elk recept. Voor meer info, stuur gerust een mailtje naar info@dekoninck.be.

Is de brouwerijtour ook toegankelijk voor andersvaliden?

Uiteraard, iedereen kan van onze tour genieten. We kregen een A+label van Toerisme Vlaanderen Het label A+ betekent dat onze brouwerij voldoet aan strenge toegankelijkheidsnormen en op comfortabele en zelfstandige wijze toegankelijk is.

Waar kunnen wij parkeren als we de brouwerij bezoeken ?

We beschikken over twee betalende parkings in het begin van de Boomgaardstraat (naast onze brouwerij en daar tegenover, naast Velodome). Kom je met een touring car? Dan is er plaats voor het in- en uitstappen bij onze los- en laadruimte aan de Mechelsesteenweg. Tip: let op de voorbijgaande fietsers tijdens het uitstappen!

Ik wil graag een evenement organiseren op de brouwerij. Met wie moet ik hiervoor contact opnemen?

Als je een evenement wil organiseren op de brouwerij kan je een e-mail sturen naar events@dekoninck.be.

Waar kan ik terecht voor vragen over sponsoring, sales en marketing?

Als je vragen hebt over marketing, sales en sponsoring verwijzen we je graag door naar ons hoofdkantoor Duvel Moortgat. Vul hiervoor dit aanvraagformulier.

Is er een gids tijdens de brouwerijtour?

Dankzij de interactieve middelen en audiovisuele effecten is een gids niet nodig tijdens de brouwerijtour. Spreekt u Frans, Engels of Duits? Dan kan u steeds een aanvullende audiogids aanvragen aan de kassa. Maar in principe is dit niet nodig aangezien alles steeds in 4 talen ondertiteld is.

Indien u na het lezen van bovenstaande informatie nog steeds vragen heeft kunt u bellen naar 0032 3 866 96 90 of contact opnemen via contact