Meer info. Akkoord

De Koninck

Wild Jo: van stadsduif naar prijsduif

Dat Wild Jo een ontembaar bier is, wisten de brouwers al nog voor het bier uit de brouwketel kwam. Dat Wild Jo écht wild en onbedwingbaar is, werd deze week nóg maar eens duidelijk op het Concours International de Lyon. De jury van de internationale drankenwedstrijd werd zó omvergeblazen, dat Wild Jo sinds kort met een zilveren medaille om de flessenhals schittert.

Sinds 2010 vindt in Lyon elk jaar het Concours International de Lyon plaats, waar de hele wijnindustrie vertegenwoordigd is. Vorig jaar werden er voor de eerste keer ook bieren, sterke dranken en aperitieven geproefd en beoordeeld. De jury bestond uit 600 professionelen en amateur-proevers. En Wild Jo smaakte hen overduidelijk! In de categorie ‘speciaalbier’ kaapte Wild Jo de zilveren medaille weg, voor de neus van 200 andere bieren.

Het hedendaagse stadsbier – ook wel Belgian Wild Ale genoemd - is het rebelse broertje in de De Koninck familie. De wilde Brett-gisten laten het er onstuimig aan toe gaan in het flesje en zorgen voor een uniek speciaalbier van hoge gisting.

Na brons op de Brussels Beer Challenge, gaat Wild Jo nu dus aan de haal met een zilveren medaille. Straffe kost. Zéker als je weet dat Wild Jo nog niet eens een jaar op de markt is, maar al wel met twee medailles ging vliegen. Van een prijsduif gesproken! Op naar goud? Roekoe!