Meer info. Akkoord

De Koninck

Velodome Criterium strikt Tour-winnaar

Zondag 25 september vindt de derde editie van het Velodome Criterium plaats. Australische wielerlegende en voormalig Tourwinnaar Cadel Evans staat mee aan de start in de gloednieuwe ‘geschoren benen'-categorie. Vijfentwintig deelnemers nemen het tegen hem op. Ben jij één van hen?

Alleen geschoren benen toegelaten
Sinds 2015 is Evans op ‘wieler-pensioen’, maar dat wil niet zeggen dat je hem zomaar naar huis kan rijden. De Australische wielergod heeft vier Olympische deelnames, een wereldkampioenschap en podiumplaatsen op drie Grand Tours (Tour de France, Giro van Italië en de Vuelta in Spanje) op zijn palmares.

De voorwaarden om te mogen meefietsen? Er mag geen enkel haartje op je benen te bespeuren zijn én je mag geen vergunning hebben. Wie toch nog met een laagje dons aan de start verschijnt, wordt onder handen genomen met waxstrips. Het aantal deelnemers is beperkt tot vijfentwintig. Inschrijven doe je dus best zo snel mogelijk.

The Iron Lady Sofie Goos 
Cadel Evans rijdt niet enkel mee in de ‘geschoren benen-categorie’. Samen met de Antwerpse triatlete Sofie Goos aka ‘The Iron Lady’, neemt hij ook deel aan de populaire ploegentijdrit. Dat Sofie Goos haar bijnaam niet gestolen heeft, bewijst ze nóg maar eens op het Velodome Criterium. Na een moeilijke periode is Sofie terug van weggeweest.

Ook naast het parcours randactiviteiten
Wielrenners, wielertoeristen, sportievelingen én enthousiastelingen scheuren binnenkort over het 2,1 kilometer lange parcours van het Velodome Criterium. En dat terwijl hun tijd met de chronometer tot op de milliseconde gemeten wordt. Het startschot wordt gegeven aan de toog van Brasserie De Pelgrim.

Maar ook naast het fietsparcours is van alles te doen. Van foodtrucks over een De Koninck-caravan met live muziek tot een bezoek aan Stadsbrouwerij De Koninck. Presentator van dienst is de Antwerpse hiphopper Halve Neuro.

Inschrijven
Denk je dat je de voormalig Tourwinnaar kan verslaan? Inschrijven voor de ‘geschoren-benen-categorie’ kost 25 euro per persoon en kan op de website van het Velodome Criterium. Voor een rugnummer in de andere categorieën betaal je 10 euro. Wil je met een team aan de start staan? Dat kost 60 euro. Inschrijven kan online tot 23 september, maar je kan je ook op het Velodome Criterium tot 30 minuten voor de start inschrijven.

Praktisch
Velodome Criterium, in samenwerking met District Berchem
Zondag 25 september 2016, 12u tot 17u
Adres: Boomgaardstraat 14, 2600 Berchem (over Stadsbrouwerij De Koninck)
Klik hier voor meer informatie en om in te schrijven