Meer info. Akkoord

De Koninck

Testbrouwsel nr. 5 is klaar: Bier van A

De brouwers bij De Koninck brouwen en experimenteren erop los. Het resultaat daarvan zijn niet enkel Tripel d’Anvers, het Bolleke De Koninck en Wild Jo, maar ook éénmalige testbrouwsels in allerlei kleuren, geuren, smaken en stijlen. En natuurlijk horen ze bij de brouwerij ook graag wat De Koninck fans van hun bier vinden, als inspiratie voor toekomstige brouwsels. Het vijfde testbrouwsel, het Bier van A, is het resultaat van hun bevindingen.

Brouwmeester Sven Dekleermaeker en zijn collega’s namen na het lezen van de enquêtes meteen de koe bij de horens en gingen aan de slag met de verlangens van de Antwerpenaar. Met succes! Want binnenkort is het zover, dan stroomt het ‘Bier van A’ uit de tapkranen. Het vijfde testbrouwsel werd er eentje voor een speciale gelegenheid: de 125ste verjaardag van een Antwerps icoon: Gazet van Antwerpen.  

“Het resultaat is een hoge gistingsbier met in de smaak een lichte toets van karamel en mout gecombineerd met een milde en breed uitgebalanceerde bitterheid”, vertelt Sven. “We zijn creatief aan de slag gegaan met de feedback die we kregen van de bezoekers  en ik ben ongelofelijk blij met hoe het bier uiteindelijk smaakt en vooral de kleur van het bier vind ik écht geweldig. Om de verjaardag van Gazet van Antwerpen te vieren, heb ik trouwens een ‘boeketje bloemen’ in het bier gestopt. Die hibiscusbloem geeft het bier een subtiel fruitig aroma.”

 

Waar proeven?

Het bier van A proef je voor het eerst – ín primeur - op de tiende editie van het Bollekesfeest, van donderdag 18 augustus tot en met zondag 21 augustus. Daarna moet je wachten tot november, dé échte verjaardagsmaand van Gazet van Antwerpen. Nadien zal het bier rijkelijk getapt worden in verschillende cafés in heel Antwerpen.

  • Bierstijl: Bier van hoge gisting
  • Kleur: Verfrissend oranje
  • Hop: Hallertau Magnum en Saaz-Saaz
  • Bloem: hibiscus
  • Alcohol: 7.5 %
  • Bitterheid: 22 EBU

 

Meer over de De Koninck testbrouwsels

De brouwers van Stadsbrouwerij De Koninck blijven de naam ‘craftbrewers’ waardig. Naast het brouwen van het Bolleke De Koninck, Triple d’Anvers en Wild Jo, wordt er ook volop geëxperimenteerd in de brouwerij. Die testbrouwsels vloeien – zolang de voorraad strekt – uit de tap in verschillende cafés in België en Nederland. In mei 2015 zag het eerste testbrouwsel het licht: de Imperial Red Ale. Gevolgd door Russian Imperial Stout (oktober 2015), Pierre’s Bock (maart 2016) en Lost in Spice (juli 2016).