Meer info. Akkoord

De Koninck

Pierre’s Bock, 3de testbrouwsel, laat je proeven van het voorjaar

Vanavond (26/2) zet Little Brewers Winter Garden het laatste weekend in en dat doen ze feestelijk. Lenteklaar tappen ze in primeur het derde testbrouwsel van De Koninck, een fris bock bier. Wie voor de laatste keer de sfeer willen komen opsnuiven in de wintertuin van de Stadsbrouwerij is welkom tot zondagavond.

Deze keer zaten de brouwers met lentekriebels en ze besloten een bock biertje te brouwen.  En niet zo maar eentje! Pierre’s Bock : een eerbetoon aan een unieke man met een groot brouwershart én een ode aan vriendschappen die ontstaan rond de brouwketel. Pierre was een gepassioneerd man met een groot brouwershart én een bierlegende van België tot in Amerika. Toen hij midden jaar ’70 zonder gist zat, schoten de brouwers van De Koninck hem te hulp.  Er zo gistte er iets moois! Niet alleen in de vaten, maar ook tussen de brouwers. Deze vriendschap wordt nu bezegeld met een uniek bockbier.

Pierre’s Bock is gebaseerd op een recept dat Pierre enkele jaren voor zijn dood schonk aan de De Koninck brouwmeester. Met dit recept gingen de brouwers nu aan de slag en vanaf 3 maart kan iedereen in België en Nederland proeven van een fris bockbier. Met zijn fruitige smaak en alcoholpercentage van 7% is het een vlot doordrinkbaar bockbier geworden waar je het hele jaar door van geniet. Gebrouwen met Kent Goldings-hop, brengt Pierre’s Bock zijn milde bitterheid bovendien mooi in balans met de lichte speciaalmouten. Resultaat: een verfrissende ervaring.

Geef ons jouw mening over dit testbrouwsel.