Meer info. Akkoord

De Koninck

Nu ook groenteboeren op de brouwerij

Wie af en toe over de vloer komt bij Stadsbrouwerij De Koninck, kocht misschien al wel eens een komkommer, courgette of kerstomaten bij Ole Deschout en Maaike Mussche. Binnenkort krijgen de biologische groenteboeren een vast plekje op de brouwerij. Tweemaal per week zullen ze hun ‘logisch voedsel’ vanop het platteland naar de stad brengen.

Stadsbrouwerij De Koninck wordt hun belangrijkste verkooppunt. Je kan er niet enkel je groentepakket afhalen, er worden ook kookdemo’s en infomomenten georganiseerd. Afhalen kan vanaf april op dinsdag en donderdag tussen 15u en 19u.

Van het platteland naar de stad
‘Logisch voedsel’, dat zijn biologische groenten, zonder pesticiden of kunstmest, op een ecologisch en duurzame manier geteeld. De boer of producent krijgt er een eerlijk loon voor en het product legt zo weinig mogelijk kilometers af.
Precies wat Ole Deschout en Maaike Mussche doen. Op hun veld in Lier telen Ole en Maaike meer dan 75 verschillende soorten groenten. Wekelijks zijn er 7 à 10 soorten oogstklaar, dat is ‘de oogst van de week’. Er komen geen machines aan te pas, alles wordt met de hand gedaan. En door rechtstreeks aan de klant te verkopen, blijven de groenten van topkwaliteit ook betaalbaar. De helft van de groenten gaat naar een aantal restaurants, de andere helft is gereserveerd voor oogstaandelen voor Antwerpse gezinnen.

Oogstaandelen
Die ‘oogstaandelen’, kan je vergelijken met een echt aandeel. Je deelt in de winst, maar evengoed in het verlies – als dat er is. Gedurende het hele seizoen, van april tot december krijg je jouw wekelijkse aandeel van de oogst in de vorm van een groentepakket. Je hoeft niet per se een oogstaandeel te kopen, je kan ook gewoon langskomen op de brouwerij voor een los pakket ‘oogst van de week’.

Vanaf april kan je hen op dinsdag en donderdag terugvinden tegenover The Bakery. Meer info vind je op www.onslogischvoedsel.be

Hoe het werkt?
Er bestaan drie formules voor de oogstaandelen:
495 euro/seizoen : voor één à twee personen
800 euro/seizoen : voor 2 à 4 personen
1200 euro/seizoen : voor 4 à 6 personen

Elke week krijg je een mailtje met daarin de oogst die verwacht wordt, tips, recepten en updates over het veld.