Meer info. Akkoord

De Koninck

Kenney Van Hoorick verkoopt zuurdesembrood in The Bakery

De oven is voorverwarmd en de bloem is geleverd. Smaakmaker Kenney Van Hoorick is klaar voor de opening van zijn bakkerij ‘The Bakery’.

Het vak leerde hij bij Domestic, de bakkerij van sterrenrestaurant Dôme, en Yves Guns, grote namen in de bakkerswereld. Maar nu gaat Kenney Van Hoorick zijn eigen weg. Op de site van Brouwerij De Koninck opent hij ‘The Bakery’. In de bakkerstoog: bierbrood, roggedesembrood en steengemalen brood. “Voor mij een gewoon wit gesneden, ga je hier niemand horen vragen”, zegt Kenney.

“In brood kan ik al mijn creativiteit kwijt, zelfs meer dan in patisserie. Sommigen vinden dat gek, maar dat is het helemaal niet.” Kenney bakt dan ook niet zómaar brood. Hij blijft trouw aan de rijke Franse broodbak-tradities en werkt vooral met zuurdesem, een natuurlijke gist.

“Zuurdesembrood maken is een vak op zich en best moeilijk en complex, maar door het trage rijpingsproces is de smaak van het brood veel sterker. En dus beter. Probeer maar eens een bakker te vinden die nog zuurdesembrood maakt op de traditionele manier. Dat is zó zeldzaam geworden. Ik wil dat patroon verbreken en teruggaan naar hoe het vroeger was, door te werken met vloeibare zuurdesem. En om je een idee te geven: een brood met gist maak je in twee uur. Een zuurdesembrood maken kost je dagen”, legt Kenney uit. Kenney zal trouwens elke week een nieuwe broodsoort op de plank brengen. “Als klanten hier wekelijks een brood komen kopen, wil ik dat ze elke week een ander brood mee naar huis kunnen nemen.”

The Bakery is open van dinsdag tot vrijdag van 6u30 tot 18u, zaterdag van 6u30 tot 16u en zondag van 7u tot 14u.