Meer info. Akkoord

De Koninck

De Koninck lanceert testbrouwsel 06

In Stadsbrouwerij De Koninck inspireren stielmannen elkaar volop. Zo ging het ook met chocolatier Jitsk en brouwmeester Sven. Na het spuien van hun wildste ideeën, werd een nieuw brouwexperiment geboren. Het resultaat is testbrouwsel 06: Mint the Chocolate, bier met chocolade uit Venezuela en munt uit Kenia.

Zet een chocolatier en een brouwer samen en ze smeden de gekste plannen. Bier met chocolade? En munt? Maar het werkt. De twee bleken prima bondgenoten, zowel de brouwer en de chocolatier àls cacao en munt.

Al vroeg in het brouwproces kwam Jitsk op de proppen met cacao uit Rio Caribe in Venezuela. Hij voegde eerst husks toe in de kookketel: het smaakvolle omhulsel van de cacaobonen dat ontstaat wanneer de pulp tussen de bonen loskomt tijdens het roosteren van de cacao. Vanille zorgt ervoor dat de smaak van de cacao geaccentueerd wordt, maar proef je niet echt in het eindresultaat.

Na een gistingsproces onder het vakkundige toezicht van Sven, werd het prille brouwsel gekoeld van 26° naar 0°. Het moment suprême: tijd om de smaak definitief te creëren in de hopgun. Jitsk voegde nibs toe: fijne stukjes van de cacaoboon zelf, gemalen en geroosterd. Om het aroma van deze nibs op te wekken, lagen ze eerst nog een tijdje in wodka. Vervolgens sleepten Sven en zijn brouwers ook nog eens tientallen kilo’s verse muntblaadjes aan. Cacao en munt blijken een geweldige combinatie. Het resultaat is een donker bier, met unieke smaakaccenten: bitterzoet, verfrissend én op basis van natuurlijke ingrediënten.

Mint the Chocolate is verkrijgbaar in Stadsbrouwerij De Koninck – je kan er je growler (hervulbare meeneemfles) laten afvullen in de shop of het testbrouwsel proeven in de bar - en in verschillende Antwerpse en Nederlandse cafés.