Meer info. Akkoord

De Koninck

Black Smoke opent op 11 november

Stadsbrouwerij De Koninck krijgt er een nieuwe smaakmaker bij – ééntje met een pittige, rokerige smaak.  Op 11 november opent Black Smoke de deuren. Kasper Stuart, de man achter Smokey Jo’s Garage, én Wereldkampioen BBQ Jord Althuizen verbouwen de centrale toren van de brouwerij tot bar, barbecuerestaurant en rooftopbar.
 
Inspiratie voor hun restaurant deden de twee op tijdens een roadtrip in de USA. “Maar we gaan niet kopiëren. We nemen de Amerikaanse BBQ methodes over, maar gieten er een Europees sausje over.”, zegt Kasper. “Deze zomer kreeg je al een voorsmaakje in zomerbar Smokey Jo’s Garage, op de binnenplaats van de brouwerij.
 
In de bar op de eerste verdieping is er plaats voor 100 mensen. Op de derde verdieping is er het restaurant, met een open keuken, een chef’s table voor achttien personen en plaats voor 100 andere gasten. Het ruwe en industriële kantje van het pand blijft overal behouden. Eén wand in het restaurant is voorbehouden voor houtblokken. Want wie vuur wil maken, heeft hout nodig. “In onze rookoven gaart het vlees tot zestien uur lang, en elke vleessoort op een andere houtsoort”, zegt wereldkampioen BBQ Jord. “Zo bereid je varken best met hout van beuk en appelbomen en gevogelte op kerselaar.”  

Op de plek waar vroeger de gistingtanks van de brouwerij stonden, wordt nu een zwarte keuken gebouwd. In de keuken staan pitmasters Vadim Vesters en Matthias Jacobs. Hun passie is roken en traag garen op lage temperatuur en grillen op de mooiste houtsoorten, volgens traditionele Amerikaanse, Argentijnse en Europese technieken.
Wie aan barbecueën denkt, denkt eerder aan vlees dan aan vis. En ja, vlees speelt de hoofdrol in Black Smoke, maar op de menukaart is er ook plaats voor enkele heerlijke vis -en vegetarische gerechten.  
 
Tijdens de lunch kan je de meest smaakvolle American sandwiches bestellen. Op zondag is er de Smoking Brunch: een absolute must-do! De ingrediënten voor hun gerechten halen de chefs letterlijk naast de deur. Bij de andere ambachtslieden op de brouwerij. Zo komt het vlees dat op je bord ligt van de Butcher’s Store en de kaas van kaasaffineurs Van Tricht.  Een restaurant op een brouwerij? Dat vraagt om bier. Op de drankkaart: de bieren van stadsbrouwerij De Koninck, Duvel Moortgat en Boulevard Brewery uit Kansas City.

Praktische informatie op www.blacksmoke.be
Reservaties via smoke@blacksmoke.be