Meer info. Akkoord

De Koninck

BBQ-restaurant Black Smoke opent Rooftop

Hoog boven ’t stad ligt het rooftopterras van BBQ-restaurant Black Smoke. Waar je wordt omhelst door een fris briesje én getrakteerd wordt op de Antwerpse skyline terwijl onder je voeten het vuur van de hell’s kitchen raast. Op het hoogste punt van de Stadsbrouwerij heerst een heerlijke urban vibe. Genieten van de skyline of de zonsondergang, terwijl het drukke stadsleven zes etages z’n gewone gangetje gaat. Op de zonnigste dagen zorgen (inter)nationale dj’s voor unieke sunset-sessies.

Kasper Stuart, het brein achter heel wat dynamische horeca-concepten waaronder Smokey Jo’s Garage (binnenkort Smokey Jo’s Cantina), én Wereldkampioen BBQ Jord Althuizen verbouwden vorig jaar de centrale toren van Stadsbrouwerij De Koninck tot barbecuerestaurant en bar Black Smoke. Met de zomer in aantocht opent nu ook – hoera! – de rooftopbar: een dakterras op 21 meter hoogte en met 360 graden uitzicht over ’t stad. Van ver herken je de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, de Boerentoren en het Centraal Station van Antwerpen en natuurlijk heb je het mooiste zicht over Berchem.

Sunset dj-sessies
Wat wij horen als Frank Deboosere het heeft over 23 graden en meer? “Rooftopseason has arrived!” Want enkel bij mooi weer – als in: geen regen – is de Rooftop open. Op dagen waarop de zon het felst schijnt, zorgen dj’s voor fijne sunset-sessies: lazy tunes en upbeat beats wisselen elkaar af. De Rooftopbar is doorlopend open, maar vanaf 14u30 geldt de regel: first comes first served. Wie een felbegeerd plekje op de Rooftop wil bemachtigen, zal snel moeten zijn én geluk moeten hebben, want reserveren kan niet, behalve voor de lunch. Dineren kan een verdieping lager, in het restaurant.

Cocktails & bieren van De Koninck
Op de Rooftop tref je een full-service bar aan: het team van topbartender Donald Simons shaket en stirred de beste cocktails in de ‘Craftbeer & Cocktailbar’. Huiscocktail is de ‘Suffering Bastard’, een cocktail gemaakt met Bulleit Bourbon, Tanqueray gin, citroen, maple syrup en ginger ale. In de koelkast en op de tap zitten, hoe kan het anders, de bieren van De Koninck en Brouwerij Duvel-Moortgat. 

Bits, bites & snacks
Dineren kan dan wel enkel in het restaurant, maar je kan op Black Smoke Rooftop ook heerlijke sharing platters bestellen alsook prachtige stukken vlees, voorgesneden en geserveerd als snack verorberen. Op de menukaart vind je bits&bites als ‘Smoked paprika hummus’, ‘Smoked fish dip’ en een ‘overloaded nacho platter for two’. Bij de sharing platters - vleesgerechten die je samen met gezelschap deelt - kan je kiezen tussen onder andere ‘Masters of meat platter’ (een selectie charcuterie), ‘BBQ Galore Platter’ of een ‘Here Fishy Fishy… platter’. Nóg honger? Dan is er de ‘Black Aberdeen Sliced Côte à l’os’ (800g), de premium selectie van Luc de Laet’s Butcher Store of ‘The Big Bastard: Sliced Rib Roast Steak’ (500g). Prijzen op de Rooftop variëren van 8 euro tot 65 euro én je vindt er vlees-, vis en vegetarische gerechten. 

New York Rooftop Brunch op zondag
Élke zondag start met de New York Rooftop Brunch, waarbij je een Amerikaans ontbijt voorgeschoteld krijgt. Naast low&slow brunchgerechten, worden er ook pancakes en dessert classics geserveerd, aangevuld met een ‘Carving of the Week’ (à la carte). De kater bestrijden doe je op zondag met een Bloody Mary óf met het laatste wat je zaterdagavond dronk: bubbels.
De Rooftop van Black Smoke heeft plaats voor 99 personen. Je kan er ook unieke feestjes organiseren.

Openingstijden Rooftop (enkel open bij mooi weer) 
Woendag en donderdag
BAR open tussen 12u tot 01u
Lunchen kan tussen 12u en 14u30 – daarna is de bar open
Rooftop-barfood tussen 17u30 en 23u

Vrijdag en zaterdag
BAR open tussen 12 tot 02u
Lunchen kan tussen 12u en 14.30 – daarna is de bar open
Rooftop-barfood tussen 17u30 en 23u

Zondag
BAR open tussen 12 tot 01u
Lunchen kan tussen 12u en 15u30 – daarna is de bar open
Rooftop-barfood tussen 17u30 en 23u