Meer info. Akkoord

De Koninck

5 stielmannen met goesting openen de deuren

De tijd dat er bij De Koninck alleen bier wordt gebrouwen, is verleden tijd. Vandaag (31/5) openen verschillende smaakmakers hun atelier op de site van Brouwerij De Koninck.

Zo lieten kaasaffineurs Van Tricht hun kazen al vier jaar lang rijpen in de brouwerij, maar openen Michel en Frédéric er nu ook de winkel 'Only Cheese', waar je kazen kan kopen en degusteren. Culinaire fotograaf en uitgever Tony Le Duc geeft met Minestrone Cookbooks kooksessies en workshops in het voormalige labo van de brouwerij. "De brouwerij brengt veel jeugdherinneringen naar boven", zegt Tony. Tony's vader was biergroothandelaar en concessionaris van Wieze-pils. Als kind bezocht hij zo vaak het labo van de brouwerij en ontdekte hij hoe er nieuwe bieren werden ontwikkeld. "Met de opening van mijn bedrijf 'Minestrone Cookbooks' in het voormalige labo van de brouwerij, is voor mij de cirkel helemaal rond', zegt Tony. Hij leert je in zijn werkruimte hoe je van foodfotografie kunst maakt. Topslagers De Laet & Van Haver openen er  'The Butcher's Store'. Terwijl je vlees uit de koeltoog kiest, zie je de stukken in de glazen koelruimte hangen. Het duo chef-kok Bert-Jan Michielsen en sommelier Luc Dickens serveren dan weer de lekkerste gerechten in hun restaurant 'The Butcher's son'. Bakker Kenney zal deze zomer zijn 'The Bakery' openen waar hij  zal scoren met vers zuurdesembrood. Chocolatier JITSK opende zijn chocolade atelier & winkel al een jaar geleden, hij maakt er zijn zoete creaties die overal ter wereld gesmaakt worden.

Vanaf dinsdag 31 mei zijn de meeste smaakmakers open voor het grote publiek. The Butcher's Store opent op 14 juni en The Bakery zal in de loop van de maand augustus zoete broodjes bakken op de brouwerij.

 

Adres:
Stadsbrouwerij De Koninck
Mechelsesteenweg 291
2018 Antwerpen

Openingsuren:
Stadsbrouwerij De Koninck
Din-Zon 10 tot 18 uur (laatste toegang & ticket om 16.30 uur).

Only Cheese
Din-Zat : 10 tot 18u30, Zon : 9-13 uur

JITSK
Din-Zat : 10 tot 18u30, Zon : 9-13 uur

The Butcher's Store
Din-Zat : 10 tot 18u30, Zon : 9-13 uur

The Butcher's Son
Ma-Vrij : 12 tot 14u en van 18 tot 21u30

The Bakery
Din - Vrij : 6u30 - 18 uur, Zat : 6u30 - 16u00, Zon : 6u30 - 15u00