Meer info. Akkoord

De Koninck

100.000e bezoeker in de bloemetjes gezet

Anderhalf jaar na de opening, krijgt de brouwerij al de 100.000ste bezoeker over de vloer. En wie dacht dat enkel Antwerpenaren trots zijn op ‘hun brouwerij’, is eraan voor de moeite. Toeristen van over de hele wereld vinden hun weg naar Stadsbrouwerij De Koninck. De top tien wordt aangevuld met Nederland, gevolgd door de UK, de Verenigde Staten, Frankrijk en Duitsland.

Vandaag (1 februari) zette Schepen Koen Kennis de 100.000e bezoeker in de bloemetjes. Lennert Callens (23) en Ermien Caron (22) uit Ledegem (West-Vlaanderen) zijn de 100.000e en 100.001e  bezoeker. Het is de eerste keer dat ze een bezoek brengen aan De Koninck.

Ermien: “Onze examens zijn nét achter de rug en besloten wat uit te blazen tijdens een korte citytrip in Antwerpen. We zijn hier voor twee nachten en hebben eigenlijk pas vanochtend besloten de brouwerij te bezoeken. Sowieso drinken we als student graag een pintje, maar we hebben ook écht interesse in de Belgische biercultuur. Toen we hier in de shop stonden om een ticket voor de tour te kopen, werden we plots bedolven onder de confetti. Ik dacht eerst dat het om een verborgen camera-grap of een flashmob ging, maar nu blijkt dat we de 100.000ste bezoeker zijn. Een superleuke verrassing! Er is taart, we kregen een fijne De Koninck-cadeau en ons glas wordt voortdurend bijgevuld. Hoe tof! Het is de eerste keer dat Lennert en ik samen Antwerpen bezoeken, maar ik denk dat we nog vaak zullen terugkomen.”

 

Populair op Tripadvisor

Op Tripadvisor krijgt de Stadsbrouwerij een gemiddelde score van 4,5 op 5. De Koninck staat zelfs in de top 10 ‘things to do in Antwerp’. De commentaren liegen er niet om:

Wauw !
Ik was al lang fan van een "bolleke", dus het kon niet anders dan dat ik eens een bezoekje ging brengen aan de brouwerij. Het was dan ook een heel mooie ervaring. De tour doe je op je eigen tempo door verschillende "kamers". Onderweg kom je schermen tegen die de geschiedenis van de brouwerij, het maken van het bier en uitleg over het bolleke glas zelf op een leuke manier tonen. Er is ook een gang die je op een virtuele manier laat kennismaken met het vul- en verpakkingsproces van de flesjes. Op het einde krijg je 3 proevertjes met natuurlijk eentje ervan een bolleke. Alles te samen dus een geweldige tour en zeker een must voor iedereen!

De stadsbrouwerij De Koninck - een bezoek meer dan waard !!!
Fantastische samenvatting over hoe het vroeger was en nu. Een stukje nostalgie weer tot leven gebracht met respect voor oude gebouwen en stijlvolle integratie van moderne architectuur. Als foodie wordt je extra verwend door de aanwezigheid van de kazen Van Tricht en de beenhouwerij De Laet en Van Haver. Ik kom zeker terug met collega's van Nieuw-Zeeland want ik ben zeer trots op dit stukje Antwerpen.