Meer info. Akkoord

De Koninck

Veelgestelde Vragen

Een bezoek aan het belevingscentrum van de Brouwerij; wat kan ik verwachten?

Een bezoek aan onze brouwerij bestaat uit een wandeling door onze 10 expositieruimtes. In iedere ruimte beleeft u op een zeer audiovisuele en interactieve manier de brouwerij, en leert u alles over het brouwproces en De Koninck. Uiteindelijk loopt u ook over een vier meter hoge brug door onze actieve brouwerij heen, waardoor u vanaf een uniek perspectief zicht heeft op de brouwers en de brouwerij zelf. Achteraf sluit u af met een degustatie die bij de toegangsprijs zit inbegrepen.

Hoe lang duurt een bezoek aan het belevingscentrum van De Koninck?

Een bezoek aan het belevingscentrum is geheel op eigen tempo. Gemiddeld duurt een bezoek anderhalf uur, waarvan u één uur zult doorbrengen in de expositieruimtes. Het overige half uur zult u in alle rust kunnen genieten van de inbegrepen degustatie in onze degustatie ruimte.

Kunnen wij naast de tour en inbegrepen degustatie ook nog andere bieren degusteren?

Natuurlijk kunt u bij ons naast de tour ook genieten van de andere bieren die worden aangeboden in onze degustatie ruimte. Wel is het de bedoeling dat dit alleen gebeurt indien u ook echt de tour heeft gedaan. Dit betekent dat onze bar alleen beschikbaar is voor de gasten van het belevingscentrum. Naast onze vele bieren – de gehele gamma van Duvel Moortgat - kunt u in de degustatie ruimte ook altijd nog een van onze ambachtenplankjes uitproberen voor een kleine prijs.

Ik wil graag het belevingscentrum van De Koninck bezoeken met een groep; wanneer en hoe moet ik hiervoor reserveren?

Afhankelijk van het aantal personen waarmee u komt, hoeft u geen reservering te maken en kunt u op de site aan de kassa toegangstickets kopen. Prijzen en tarieven vindt u op www.dekoninck.be. Als u met meer dan 15 personen komt is het verstandig om alsnog een reservering te maken, zodat wij op de hoogte zijn van de groep en wij hiermee rekening kunnen houden. Om een reservering te maken kunt u via deze link uw tickets bestellen.

Zijn er openingstijden waarmee we rekening moeten houden?

Wij zijn geopend van dinsdag tot en met zondag tussen 10u en 18u, met de laatste toegang om 16.30 uur. De enige sluitingsdagen zijn maandagen, Kerstdag en van 1 tot en met 13 januari 2017 (weglaten). Na 16u30 is het helaas niet meer mogelijk om uw tickets te kopen aan onze balie en een tour te starten. Tot 18u kunt u nog genieten van uw degustatie in onze bar om daarna nog tot 18.30 uur te shoppen in onze eigen De Koninck shop.

Is het belevingscentrum ook beschikbaar voor anders valide?

Het gehele belevingscentrum is beschikbaar voor anders valide door de installatie van liften op elke verdieping.

Waar kunnen wij parkeren als we de brouwerij bezoeken ?

U kunt parkeren tegenover onze site bij de parkeerplaats van Velodome aan de Boomgaardstraat. Indien u toekomt met een touring car hebben wij plaats voor het in- en uitstappen bij onze los- en laadruimte aan de Mechelsesteenweg.

Graag zou ik bij het belevingscentrum van Brouwerij De Koninck een evenement organiseren; met wie moet ik hiervoor contact opnemen?

Als u een evenement wenst te houden op onze site kunt u contact opnemen met Laurence Piens door te mailen naar laurence.piens@dekoninck.be. Zij zal u voorzien met alle nodige informatie. 

Waar kan ik terecht voor mogelijke sponsoring / sales department?

Indien u vragen heeft met betrekking tot marketing of sponsoring verwijzen wij u graag door naar ons hoofdkantoor Duvel Moortgat, en meer specifiek via dit aanvraagformulier.

Wordt de tour geleid door een gids?

In principe is onze tour geheel zonder gids aangezien deze zo is ontworpen – op een interactieve, audio visuele manier – dat een gids overbodig is. Wij werken met een audiogids als extra toegevoegde waarde, deze wordt u aangeboden in de talen Nederlands, Frans, Engels en Duits. Als Nederlandstalige is het niet nodig om een audiogids mee te nemen, maar dit mag natuurlijk wel altijd naar eigen wens. De audiogids geeft u net wat meer informatie, gebracht in een mooi verhaal.

Indien u na het lezen van bovenstaande informatie nog steeds vragen heeft kunt u bellen naar 0032 3 866 96 90 of contact opnemen via contact